Smeuïge hete pasta met kip champignons

Smeuïge hete pasta met kip & champignons

Op zoek naar recepten die te combineren zijn met het Vuurnatie gamma? We zijn hier om jou te helpen! Daarom delen we op tijd en stond even een receptje gepaard met enkele hot sauce suggesties. 

Pasta koken, het is en blijft een kunst. In dit recept maken we de pasta klaar op de manier zoals we risotto maken. Door je gekozen bouillon langzaam bij de pasta te voegen, absorbeert die de smaak volledig en behoudt die het zetmeel vanbinnen. Zo blijft de pasta lekker smeuïg en vol, mét de smaak van de bouillon die je gebruikt. 

Het klinkt als meer werk, maar het is verrassend makkelijk! In dit gerecht combineer je meteen de pasta met saus en is het daarom een perfect snel gerechtje op een doordeweekse dag. 

Smeuïge hete pasta met kip & champignons

Duurtijd:
30-40 minuten

Voor: 3-
4 personen
 • 2 eetlepels olijfolie
 • 1 kleine ajuin of sjalot, in stukjes of fijngehakt
 • 1 eetlepel knoflook, fijn gehakt
 • 400g Parijse champignons, gewassen en in schijfjes gehakt (ook andere paddestoelen zoals Shiitake zijn zeker een meerwaarde in dit gerecht)
 • 250g volkoren ongekookte penne (of andere pasta)
 • Zout en zwarte peper
 • een halve tas droge witte wijn
 • 600-750 ml kippenbouillon (groentenbouillon ook zeker een waardig alternatief)
 • 2 kippenfilets, in stukjes gehakt (optioneel) 
 • Gehakte peterselie (optioneel)
 • Parmesaanse kaas (optioneel)
 • Hot sauce naar keuze

Past best bij: 

Truffle Hound: de smaak van truffel geeft een ongelooflijke extra dimensie aan dit gerecht, met een extra umami-kick.

Umami Reserve: met ingrediënten zoals porcini paddestoelen (eekhoorntjesbrood), olijven en kappertjes levert deze hot sauce een enorme smaakexplosie on top van dit gerecht. 

Truffle Fire: voor de dapperen onder ons die het graag wat vulkanisch hebben. Evenveel truffel, meer hitte. 

Stap 1

Neem een grote, diepe (wok)pan of pot en zet deze op een middelmatige hitte, terwijl je er de olijfolie in opwarmt. Wanneer de pan heet is, voeg je de ajuin/sjalot, look en champignons toe. Bak deze, terwijl je af en toe omroert met een houten lepel, voor zo'n kleine tien minuten, tot de champignons wat zachter worden en beginnen bakken. Voeg daarna de pasta toe en roer die om, zodat de pasta ook mee begint te glinsteren en bedekt is met olijfolie, voor zo'n 2 à 3 minuten. Doe er dan nog beetje zout en peper bij naar smaak en voeg dan de wijn toe. Laat even sudderen. 

Stap 2

Begin met bouillon geleidelijk toe te voegen, telkens tot de bouillon de pasta bijna bedekt, waarna je telkens goed roert. Wanneer de vloeistof bijna verdampt is of uit het zicht, voeg je opnieuw bouillon toe. Je pan mag er nooit soeperig of te droog uitzien. Hou de hitte van de pan middelmatig en vergeet niet regelmatig te roeren. 

Stap 3

Begin met het proeven van pasta na zo'n 10 minuten, afhankelijk van de pasta die je gebruikt (raadpleeg daarvoor de instructies op de verpakking). Wanneer de pasta bijna al dente aanvoelt, kan je er de kip eventueel aan toevoegen.  Kook tot als de kip klaar is -wit vanbinnen- en de pasta smaakt zoals jij wilt. Je kan de kip eventueel voorbakken en later toevoegen. Veel proeven is de boodschap! Daarna kan je naar behoren de maaltijd afwerken met extra kruiden, hot sauce, peterselie en Parmesaanse kaas. 

Smakelijk! 

Terug naar blog